Idézetek

"Nem olyan emberekre vágyom, akik táncolni akarnak. Hanem olyanokra, akiknek táncolniuk kell!"


Cím: Nagykanizsa, Ady u. 1. II. emelet (írószerbolt és BÁV zálogház közötti kapualj)
Tel: +36-20/5300-650
Email: eraklintancklub{kukac}gmail.com
180 év Társastánc
Az Eraklin Táncklub Egyesület az idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Ez alkalomból egy programsorozatot hozunk létre, amelyben számos különböző jellegű eseményre kerül sor, de mindegyik az alap tevékenységünkhöz, a táncsporthoz, és a tánckultúrához kapcsolódik, ezzel is ünnepelve folyamatos működésünket.
E programsorozat egyik kiemelkedő eseménye a 180 év Társastánc Nagykanizsán című időszaki tánctörténeti kiállítás. A nagykanizsai Thúry György Múzeummal együttműködve egyesületünk országosan is páratlan tárlatot készít a városunk társastánc történetéből. Az 1835-től napjainkig eltelt időszak társastánc életét, írásos, tárgyi, nyomtatott, vizuális és audiovizuális anyagokon keresztül mutatja be a Képzőművészetek Házában, ismertebb nevén a Kiskastélyban. A kiállítás a 19. századtól a két világháború közti időkön át a szocializmus évein keresztül, napjainkig végigköveti a társastánc fejlődését városunkban, melynek utolsó 25 évét az Eraklin Táncklub Egyesület tevékenysége öleli fel.
A kiállítással emléket szeretnénk állítani mindazoknak, akik szerves részét képezték Nagykanizsa táncos életének. Célunk, hogy megőrizzük a társastánc hagyományait és értékeit, amely alapja a műfajunk folyamatos fejlődésének.Kedves Programszervezők, Pedagógusok, baráti társaságok!

A 25 éves Eraklin Táncklub Egyesület szeretné mindenki figyelmébe ajánlani a 180 év Társastánc Nagykanizsán című időszaki kiállítását. A Thúry György Múzeum és az Eraklin Táncklub közös kiállítása érdekes és hasznos időtöltés mindenki számára, mely vizuálisan, audiovizuálisan mutatja be Nagykanizsa táncos életét, és egy átfogó képet ad közel 200 év Európa és Magyarország táncéletéről.

A szervezett csoportok vagy osztályok számára előzetes egyeztetés esetén ingyenes, interaktív tárlatvezetést biztosítunk. A Képzőművészetek Háza (Kiskastély) 09:00 órától várja látogatóit az Erzsébet tér 14-15. szám alatt (hétfő szünnap).

További információk:
itt a honlapon, vagy emailben
Eraklin Táncklub Egyesület